Waarom kapotte spullen weggooien als je ze kunt repareren
W

Er blijkt veel meer te repareren dan je denkt, en vaak blijken kapotte spullen ook helemaal niet zo kansloos kapot!

We hebben er al eerder melding van gemaakt: spullen die stuk zijn naar een professionele reparateur brengen, het zit niet meer in ons systeem. Maar wat je kunt repareren, hoef je niet opnieuw te kopen, en dat is ook goed voor ons mileu. Repareren is daarom een briljante duurzame manier van geld besparen. Gelukkig begint het fenomeen zo langzamerhand weer meer aan populariteit te winnen vanwege de stijgende prijzen, inflatie en de crises.

Het was de afgelopen maanden behoorlijk druk in de Repair Cafés. Mensen zeggen niet dat ze naar het Repair Café komen omdat ze minder geld hebben, maar we zien zeker dat er veel belangstelling is.

Het voordeel van aanschuiven in een Repair Café, is dat je mindset verandert. Als je samen met een reparateur kijkt wat er aan de hand is, ga je anders nadenken over spullen. Ga je anders met spullen om, zul je je weggooigedrag onder de loep nemen. Hopelijk leer je dan ook hoe je zelf je spullen kunt onderhouden. Krijg je er kortom, een duurzamere manier van denken voor terug.

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Nieuwe toepassingen met AI

Bij de toepassingen van AI is het meer hollen dan stilstaan. Toch willen we je een aantal ontwikkelingen van de afgelopen twee maanden niet...