Reparatiewet Californië verplicht tot zeven jaar reserveonderdelen
R

Californië heeft als derde staat in de VS een Right-to-Repairwet aangenomen. De staat heeft de strengste reparatieregels in de VS tot nu toe. Fabrikanten moeten nu tot zeven jaar lang verplicht reserveonderdelen beschikbaar stellen, afhankelijk van de prijs van het product.

Het wetsvoorstel van Californië gaat verder dan het recht op reparatiewetten in andere staten. Van producten die tussen de 50 en 100 dollar kosten, moeten drie jaar lang onderdelen te koop blijven. Voor producten die meer dan 100 dollar kosten geldt een periode van zeven jaar.

Er gelden echter enkele concessies waar men aan moet voldoen:

  • De prijsstelling van onderdelen en gereedschappen moeten vallen onder ‘eerlijke en redelijke voorwaarden’.
  • Het wetsvoorstel vereist dat reparatiediensten die geen ‘geautoriseerde reparatieprovider’ zijn, hun klanten daarvan schriftelijk op de hoogte brengen.
  • Bekend moet zijn of de reparatie is uitgevoerd met vervangende onderdelen of met onderdelen van derden.

Nieuwe reparatiewetten worden in 2024 van kracht in Californië, New York en Minnesota (gericht op landbouw en aangedreven rolstoelen in Colorado). Europa is momenteel ook actief met nieuwe wetgeving voor reparatiediensten, vervanbare batterijenUSB-C-standaardisatie en andere aspecten van reparatie en duurzaamheid.

Trending

LAATSTE NIEUWS

Ook Britse overheid wil inzage in werking AI toepassingen

De Britse overheid is met name geïnteresseerd over 'model weights' die bedrijven gebruiken in hun AI-modellen. Dit soort factoren kunnen in een AI-toepassing de...

Bingewatchers