Aanpassing Boeing’s Starliner-missie
A

NASA heeft een belangrijke beslissing genomen betreffende de Boeing Starliner missie. Het ruimteagentschap heeft aangekondigd dat het ruimtevaartuig zonder de astronauten  Wilmore en Williams naar de aarde zal terugkeren.

Op 6 juni 2024, toen het ruimtevaartuig het International Space Station (ISS) naderde, werden er heliumlekken en problemen met de besturingsraketten gevonden.

Sinds de ontdekking van de technische problemen hebben ingenieurs van beide bedrijven intensief gewerkt aan het analyseren van gegevens, het uitvoeren van vlucht- en grondtests, en het ontwikkelen van verschillende terugkeerplannen voor onvoorziene omstandigheden. Ondanks deze inspanningen bleef er onzekerheid bestaan en waren de deskundigen het niet eens over de veiligheid van een bemande terugkeer.

De beslissing om Starliner onbemand terug te brengen heeft gevolgen voor toekomstige missies. Wilmore en Williams zullen nu tot februari 2025 deel uitmaken van de Expeditie 71/72-bemanning op het ISS. Ze zullen uiteindelijk terugkeren naar de aarde aan boord van een SpaceX Dragon ruimtevaartuig als onderdeel van de Crew-9 missie.

BRONNASA

LAATSTE NIEUWS

5G Broadcast door NPO

NPO en Broadcast Partners geven een live 5G Broadcast demonstratie tijdens de International Broadcast Convention (IBC) 2024 in Amsterdam. NPO is de eerste Nederlandse omroep...