Nieuw ruimteveer Tenacity
N

Sierra Space heeft, na jaren van ontwikkeling, vastberadenheid en talloze baanbrekende innovaties, haar eerste Dream Chaser-ruimtevoertuig ‘Tenacity’gepresenteerd.

Het is ontworpen om het transport van vracht en, in de toekomst, bemanning naar ruimtestations te vergemakkelijken. Het zal een programma van zeven ruimtemissies gaan afwerken, waarbij het vracht bij het ISS zal afleveren en tevens materiaal terug naar Aarde zal meenemen. Het zal daarbij, dankzij haar smalle romp, op elk commercieel vliegveld kunnen landen, ongeacht waar ter wereld.

De eerste lancering zal plaatsvinden vanaf het Kennedy Space Center van NASA.
United Launch Alliance (ULA), lanceerpartner van Sierra Space, zal de Tenacity in een baan om de aarde brengen met behulp van tweede Vulcan Centaur-raketten. Bij terugkomst zal het ruimtevaartuig gebruik maken van de landingsbaan op de NASA Space Shuttle Landing Facility.

De Tenacity zal naar de Neil A. Armstrong-testfaciliteit van NASA in Ohio worden vervoerd om daar eerst een aantal milieutests uit te voeren.

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Ontwikkeling kweekvlees stagneert

Sinds mei 2024 wordt kweekvlees (kip) voor het eerst in de detailhandel verkocht bij Huber's Butchery in Singapore. Hoewel dit een doorbraak lijkt, is...