Starlink bereikt break-even cashflow
S

Elon Musk maakte het nieuws bekend in een bericht op X, het social media-platform dat hij ook bezit. Hij voegde eraan toe dat Starlink ‘nu de meerderheid van alle actieve satellieten bezit en volgend jaar de meeste satellieten vanaf de aarde zal hebben gelanceerd’. Of SpaceX op het punt staat Starlink via een beursgang naar de beurs te brengen moet nog worden afgewacht. Musk zei ooit dat het bedrijf de beursgang zou uitvoeren zodra de cashflow voorspelbaar werd.

Starlink’s constellatie bestaat momenteel uit ongeveer 5.000 satellieten, die allemaal zijn gelanceerd door SpaceX-raketten. SpaceX lanceerde zijn eerste operationele satellieten in 2019. Sindsdien is het netwerk uitgegroeid tot ongeveer 2 miljoen abonnees, van consumenten tot maritiem en luchtvaart.

SpaceX wordt gewaardeerd op ongeveer U$150 miljard. Volgens de Wall Street Journal boekte het bedrijf vorig jaar een omzet van U$1,4 miljard.

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Ontwikkeling kweekvlees stagneert

Sinds mei 2024 wordt kweekvlees (kip) voor het eerst in de detailhandel verkocht bij Huber's Butchery in Singapore. Hoewel dit een doorbraak lijkt, is...