Rolls-Royce bouwt kleine maan-kernreactor
R

Het is nu aan het bekende automerk om een eerste prototype te maken van de microreactor. Er is natuurlijk ook wel gedacht aan andere varianten van energieopwekking, maar we weten allemaal hoe dat mis kan gaan: op Mars staan allerlei niet-werkende rovers omdat ze stof op hun zonnepanelen hebben en de zon ze dus niet meer van energie kan voorzien, naast dat er soms ook lange periodes in het donker zijn.

NASA RR Rocket23Wind is er niet op de maan, dus aan een windmolen heb je ook weinig. En water, nou ja, dat weten we ook: kortom, we komen niet ver op basis van de natuurlijke manieren van energieopwekking die we kennen.

Waarom er specifiek voor Rolls-Royce is gekozen is ook niet vreemd: het merk is Brits en er zijn in het Verenigd Koninkrijk verschillende kerncentrales van Rolls te vinden. Toch iets meer dan een autofabrikant dus.

Dutch Cowboysย | TechEBlog

LAATSTE NIEUWS

Botnet update Q1-Q2 2024

Het overzicht van botnetbedreigingen van Spamhaus geeft een uitgebreid overzicht van botnetactiviteit wereldwijd. Het bevat essentiรซle informatie van de meest recente ontwikkelingen in botnetactiviteiten. Naast...