OpenKylin – nieuw Chinees OS
O

OpenKylin is een nieuw Chinees besturingssysteem dat is ontwikkeld als een alternatief voor bestaande systemen zoals Windows en macOS. Met een focus op veiligheid, prestaties en privacy biedt OpenKylin een gebruiksvriendelijke interface en uitgebreide functionaliteit.

Het besturingssysteem is speciaal aangepast aan de behoeften van Chinese gebruikers, met ondersteuning voor Chinese talen, karakters en culturele normen. OpenKylin wordt geleverd met een reeks ingebouwde apps, zoals een webbrowser, mediaspeler en kantoorpakket.

Dit nieuwe besturingssysteem is gebaseerd op linux en is gemaakt door een gemeenschap van bijna 4000 ontwikkelaars, 74 belangengroepen en 271 bedrijven. Standaard software is onder andere  WPS Office, Firefox en toepassingen om documenten zoals spelers en kijkers te openen. De naam komt van ‘Qilin’, een Chinees fabeldier.

De reden van het ontwikkelen van dit Chinese besturingssysteem is om de afhankelijkheid van buitenlandse technologie te verminderen en een meer onafhankelijk en veilig digitaal ecosysteem te creëren.

openKylin [en]

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Wat is RAG?

We kunnen er niet meer omheen: AI is echt een blijvertje. Toch heeft het gebruik van AI ook zijn scherpe randjes. Neem bijvoorbeeld de...