Digitaal rariteitenkabinet
D

Vijf jaar na de start heeft het openVertebrate-project duizenden 3D-natuurhistorische specimen gratis online beschikbaar gesteld. De database bevat afbeeldingen uit museum- en universiteitscollecties in de VS. Deze openVertebrate-collectie (oVert) is één van de grootste in zijn soort en omvat meer dan de helft van de geslachten van alle amfibieën, reptielen, vissen en zoogdieren.

Tussen 2017 en 2023 gebruikten onderzoekers van 18 samenwerkende instellingen CT-scans om 3D-reconstructies te maken van meer dan 13.000 gewervelde exemplaren. Hoewel de meeste modellen skeletten zijn, werden sommige ook gekleurd met een tijdelijke contrastverhogende oplossing, waardoor onderzoekers huid, spieren en andere zachte weefsels konden visualiseren.

De organisatoren van het project trainden ook leraren in het voortgezet onderwijs om de afbeeldingen te gebruiken voor wetenschappelijke lessen.
OpenVertebrate Project

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

META’s ‘Accoord of betalen’

Meta probeert gebruikers te dwingen om ofwel akkoord te gaan met het delen van hun data voor gepersonaliseerde reclame op platforms zoals Facebook, ofwel...