Fritz Smart Home werkt met Zigbee
F

en op termijn ook met Matter – geen DECT-accessoires meer nodig.

Het hele huis de ‘verfritzen’? Dat kan met de nieuwe FritzSmart Gateway, die sinds kort beschikbaar is en ondersteuning biedt voor Zigbee. Later komt er ook Matter-ondersteuning bij. Met deze gateway kun je een slim huis inrichten op basis van Fritz Smart Home.

Als je de nieuwe FritzSmart Gateway in huis haalt kun je Zigbee-accessoires eraan koppelen, ook van andere merken. Het werkt onder andere met Philips Hue (vanaf 3e generatie), IKEA Tradfri, Silvercrest (van Lidl), Ledvance, Innr, Trust, Osram en wat lokale merken zoals Müller-Licht en Paulmann.

Momenteel worden alleen lampen en slimme stekkers ondersteund. Andere accessoires zoals sensoren voor beweging en waterlekkage, zijn nog niet geschikt. Op de website van fabrikant AVM is een lijst met geschikte producten te vinden.

iCulture

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

META’s ‘Accoord of betalen’

Meta probeert gebruikers te dwingen om ofwel akkoord te gaan met het delen van hun data voor gepersonaliseerde reclame op platforms zoals Facebook, ofwel...