De race zonder tweede plaats
D

Het is de oudste internationale sporttrofee, daterend uit 1851, en staat bekend als één van de moeilijkste sportieve ontmoetingen. De New York Yacht Club, één van de meest prestigieuze clubs ter wereld, hield de trofee 132 jaar vast voordat hij hem in 1983 verloor aan Australië.

Sindsdien is de America’s Cup alleen gewonnen door teams uit de Verenigde Staten, Zwitserland en Nieuw-Zeeland. De huidige verdediger van de America’s Cup is Emirates Team New Zealand, dat het Royal New Zealand Yacht Squadron vertegenwoordigt.

Barcelona

‘Als een juweel in de zon’, zo beschreven Montserrat Caballé en Freddy Mercury Barcelona in hun beroemde lied over de hoofdstad van de Spaanse regio Catalonië – wereldwijd bekend om zijn kunst, architectuur en lokale voetbalclub –  en in voorbereidingen om de 37e America’s Cup en zijn teams op 12 juni 2024 te verwelkomen.
De officiële openingsceremonie van de Louis Vuitton 37e America’s Cup Barcelona vindt plaats op 22 augustus 2024 en teams zullen tot 12 oktober strijden om de uiteindelijke overwinning.

Alle bases van de teams bevinden zich in het Port Vell-gebied en worden omringd door het America’s Cup Race Village, waar dagelijks tienduizenden toeschouwers de jachten van de deelnemers kunnen bekijken.

Deelnemersveld

De houders van de America’s Cup zijn Emirates Team New Zealand dat het Royal New Zealand Yacht Squadron vertegenwoordigt, maar er is een sterke concurrentie aanwezig. INEOS Britannia, de ‘Challenger of Record’ uit het Verenigd Koninkrijk, heeft de leiding over de Louis Vuitton Cup (Challenger Selection Series) om te beslissen wie er tegen Emirates Team New Zealand zal racen voor de trofee.

Door het unieke formaat van de Cup heeft de verdediger van de trofee automatisch het recht om te racen in de laatste Louis Vuitton 37e America’s Cup Match, terwijl de Challengers een serie wedstijden zullen varen om het op te nemen tegen het Nieuw-Zeelandse team. De bevestigde inschrijvingen zijn: Alinghi Red Bull Racing (Zwitserland), Luna Rossa Prada Pirelli (Italië), American Magic New York Yacht Club (VS) en Orient Express Racing Team (Frankrijk).

LAATSTE NIEUWS

Botnet update Q1-Q2 2024

Het overzicht van botnetbedreigingen van Spamhaus geeft een uitgebreid overzicht van botnetactiviteit wereldwijd. Het bevat essentiële informatie van de meest recente ontwikkelingen in botnetactiviteiten. Naast...