Wat is swatting?
W

Swatting is een dure en levensgevaarlijke grap die steeds populairder wordt.

Iemand die een valse melding maakt van een noodsituatie, noemen we een swatter. Doordat men daarbij gebruik maakt van het telefoonnummer van iemand anders, hoopt men dat speciale eenheden en andere hulpdiensten met groot materieel uitrukken om een gijzeling te beรซindigen of een onschuldig persoon te arresteren.

Zo kan via een gespooft telefoonnummer de politie worden gebeld en een noodsituatie op een bepaalde locatie gerapporteerd, bijvoorbeeld een schietpartij of gijzeling. Op deze manier hoopt de beller dat er een arrestatieteam (SWAT-team) op het beoogde slachtoffer wordt afgestuurd. In het verleden zijn bij swatting-aanvallen mensen om het leven gekomen.

VPNGidsย | Security.nlย 

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Ontwikkeling kweekvlees stagneert

Sinds mei 2024 wordt kweekvlees (kip) voor het eerst in de detailhandel verkocht bij Huber's Butchery in Singapore. Hoewel dit een doorbraak lijkt, is...