Session bereikt 1 miljoen maandelijks actieve gebruikers
S

Session, de innovatieve chat-applicatie die privacy voorop stelt, heeft onlangs een indrukwekkende mijlpaal bereikt. In een recente blogpost kondigde het bedrijf aan dat het nu meer dan een miljoen maandelijks actieve gebruikers heeft. Dit aantal vertegenwoordigt daadwerkelijk actieve gebruikers en niet slechts het totale aantal aanmeldingen.

Enkele feiten over deze chat-app:

  • End-to-end versleuteling: Alle chats in de app zijn beveiligd met end-to-end encryptie, waardoor de privacy van gebruikers wordt gewaarborgd.
  • Anonieme identificatie: In plaats van traditionele gebruikersnamen of telefoonnummers krijgen gebruikers een unieke identifier bij aanmelding.
  • Gedecentraliseerd netwerk: Session maakt gebruik van een gedecentraliseerd netwerk, wat de veiligheid en betrouwbaarheid van de dienst moet verhogen.
  • Open-source: De broncode van Session is openbaar beschikbaar op GitHub, wat bijdraagt aan de transparantie en betrouwbaarheid van de app.
  • Focus op privacy: Session onderscheidt zich van andere chat-apps door zijn sterke focus op gebruikersprivacy.

Deze mijlpaal markeert een belangrijke groei voor het platform. Het toont aan dat er een groeiende vraag is naar privacy-georiënteerde communicatietools in een tijd waarin digitale privacy steeds meer onder de aandacht komt.

LAATSTE NIEUWS

5G Broadcast door NPO

NPO en Broadcast Partners geven een live 5G Broadcast demonstratie tijdens de International Broadcast Convention (IBC) 2024 in Amsterdam. NPO is de eerste Nederlandse omroep...