35 Jaar internet in Nederland
3

In november van dit jaar is het 35 jaar geleden dat Nederland als het eerste Europese land  een open verbinding met het internet kreeg. Het was de eerste keer dat de verbinding tot stand kwam met behulp van het TCP/IP internetprotocol.

Voor die tijd waren er wel al andere manieren om digitaal informatie uit te wisselen, zoals nieuwsgroepen en servers waarmee je bestanden met anderen kon delen. Zelfs e-mail bestond al. Nederland speelde een leidende rol in de ontwikkeling van het internet in Europa, en dan met name enkele internetpioniers, zoals Piet Beertema, Teus Hagen, Erik Huizer en Steven Pemberton.

Lees meer over de Nederlandse internetpioniers in dit prachtige document hieronder met fascinerende herinneringen van de Nederlandse pioniers die Amsterdam tot het centrum van het Europese internet maakten!

25 Jaar internet in Nederland | Kennislink

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

META’s ‘Accoord of betalen’

Meta probeert gebruikers te dwingen om ofwel akkoord te gaan met het delen van hun data voor gepersonaliseerde reclame op platforms zoals Facebook, ofwel...