Google Pixel 8 (Pro) thuis repareren
G

Smartphones zijn nog steeds niet gemakkelijker uit elkaar te halen en te repareren dan tien jaar geleden. Android telefoons vormen daar toch een uitzondering op.

Ondoordringbare behuizingen en glazen sandwichontwerpen op moderne smartphones hebben een aantal voor de hand liggende voordelen, zoals bescherming tegen het binnendringen van stof en water, maar smartphones zijn over het algemeen toch kwetsbaar. Duurzaamheidstests bewijzen dat dit ook geldt voor de Pixel 8-serie. Hoewel het merk zelf reparaties aanbiedt, kunnen thuistechneuten nu zelf onderdelen kopen bij iFixit om hun telefoon zelf te repareren. Zelfs als je de reparatie niet zelf kunt uitvoeren, kun je originele onderdelen wel zelf bestellen.

De onderdelen zijn tot 2030 online beschikbaar. Dat komt omdat Google in oktober 2023 beloofde zeven jaar software-updates voor de Pixel 8-serie te leveren. iFixit levert ook alle benodigde gereedschappen en hardware voor reparaties.

USB-C

Helaas is de USB-C-poort van een Pixel-8 (Pro) op het moederbord gesoldeerd en niet te vervangen met een iFixit-kit. Neem in dat geval contact op met Google. Het wordt daarom aangeraden om zo veel mogelijk een draadloze oplader te gebruiken om  slijtage aan de USB-C-poort te verminderen.

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Ontwikkeling kweekvlees stagneert

Sinds mei 2024 wordt kweekvlees (kip) voor het eerst in de detailhandel verkocht bij Huber's Butchery in Singapore. Hoewel dit een doorbraak lijkt, is...