Fietstour langs Europese Repair Cafés
F

De Luxemburgs-Oostenrijkse reparateur Michel Heftrig is begonnen aan een opvallende actie om aandacht te vragen voor het belang van repareren. Op een overdekte elektrische fiets maakt hij een reis van meer dan 5.000 kilometer door Europa. Onderweg bezoekt hij meer van vijftig Repair Cafés in tien landen, waaronder Duitsland, Denemarken en Nederland.

Michel ziet zijn reis niet alleen als een actie voor het klimaat, maar ook als een avontuur. “Waarschijnlijk zal ik wel ergens panne krijgen, maar ik ga onderweg veel reparateurs en knutselaars ontmoeten, dus ik ben optimistisch dat het allemaal gaat lukken.” In de Repair Cafés die hij onderweg bezoekt wil hij ook zijn eigen reparatievaardigheden uitbreiden. Michel hoopt in augustus terug te zijn in Oostenrijk.

Reisverslag | RepairCafe.org

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

META’s ‘Accoord of betalen’

Meta probeert gebruikers te dwingen om ofwel akkoord te gaan met het delen van hun data voor gepersonaliseerde reclame op platforms zoals Facebook, ofwel...