Reparateur vindt echte bug onder GPU-chip
R

En dan denk je als reparateur dat je alles hebt meegemaakt...

TechTuber @NorthWestRepair ontdekte tijdens de reparatie van een Nvidia GeForce RTX 4090 Founders Edition (één van de beste grafische kaarten), wel een héél vreemde bug.

De klant legde uit dat ze een ‘gloednieuwe’ Nvidia GeForce RTX 4090 Founders Edition had gekocht via een hardware website. Bij het inschakelen van haar computer draaiden de ventilatoren van haar grafische kaart op maximale snelheid en kreeg ze geen beeld.

Als reparateur doorloop je dan de gebruikelijke stappen: zoeken naar kortsluiting en vereiste spanningen, met een microscoop controleren op PCB-beschadigingen en stroomcircuits met oscillator en het checken van de BIOS.

Uiteindelijk besloot hij de AD102-chip lost te solderen. Daarbij vond hij het karkas van een gevleugeld insect. Hierdoor trad er waarschijnlijk een fout op tussen enkele BGA-contacten met als resultaat: geen beeld.

Nadat de dode insect was verwijderd en de reparatie werd afgerond, bleek dat de, eens dode RTX 4090 werkt! Weer een klant die blij is met een gerepareerde, bugvrije videokaart!

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Ontwikkeling kweekvlees stagneert

Sinds mei 2024 wordt kweekvlees (kip) voor het eerst in de detailhandel verkocht bij Huber's Butchery in Singapore. Hoewel dit een doorbraak lijkt, is...