Artifact – Een nieuw social netwerk
A

De makers van Instagram komen met een nieuw sociaal netwerk: Artifact.

Kevin Systrom en Mike Krieger zijn terug! De mede-oprichters van Instagram, die Facebook in 2018 verlieten te midden van spanningen met hun moederbedrijf, hebben een nieuwe onderneming opgericht om ideeën voor sociale apps van de volgende generatie te onderzoeken.

Hun eerste product heet ‘Artifact’, een gepersonaliseerde nieuwsfeed die gebruikmaakt van machine learning om uw interesses te begrijpen en waarmee we die artikelen met vrienden kunt delen.

Artifact-bèta-gebruikers testen momenteel twee functies waarvan Systrom verwacht dat ze de belangrijkste pijlers van de app zullen worden:
Eén daarvan is een feed met artikelen die zijn gepost door gebruikers die je zelf hebt gekozen om te volgen, samen met hun commentaar op die berichten. De tweede is een inbox voor directe berichten, zodat je de berichten die je privé leest met vrienden kunt bespreken.

Geïnspireerd door het succes van TikTok, hebben grote sociale platforms de afgelopen jaren jacht gemaakt op korte videoproducten en de bijbehorende advertentie-inkomsten. Ondertussen heeft Artifact, net als een sociaal netwerk uit de late jaren 2000, zijn zinnen op tekst gericht.

Optimale personalisatie én kunstmatige intelligentie dus. Dat kan nooit goed zijn voor onze communicatievrijheid…

Platformer   

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

META’s ‘Accoord of betalen’

Meta probeert gebruikers te dwingen om ofwel akkoord te gaan met het delen van hun data voor gepersonaliseerde reclame op platforms zoals Facebook, ofwel...