ARC-browser nu ook voor Windows
A

Om de moderne webbrowser aan te laten slaan, moet het een solide combinatie van vorm en functie zijn, zonder toeters en bellen. Dus toen Arc, van The Browser Company, op het toneel verscheen, was ik sceptisch: zeker de zoveelste poging om iets cools te maken en zo mensen te laten geloven dat ze een speciale browser gebruiken?

Na het twee weken te hebben gebruikt, moet ik eerlijk bekennen dat Arc voor mij een aantrekkelijke webbrowser is. Hoewel nog niet perfect, brengt het zeker het plezier terug in surfen op het web.

Spaces

Arc maakt gebruik van Spaces en het werkt op dezelfde manier als Opera’s Workspaces, maar dan wel met een twist: je kunt niet alleen verschillende Spaces maken met gerelateerde tabbladen, maar je kunt ook elke Space een thema(kleur) geven. Ook de naam van je Spaces kun je wijzigen, specifieke pictogrammen geven en er zelfs een map van maken (voor back-up).

Favorieten

Elke Space heeft een verticaal tabbladvenster met een sectie Favorieten, waar je een tabblad kunt slepen, zodat de pagina op dat tabblad altijd snel toegankelijk is. Favorieten zijn anders dan tabbladen omdat de laatste altijd geopend zijn, terwijl favorieten visuele bladwijzers zijn die je u aan een Space toevoegt.

Browser-interface

De interface lijkt redelijk veel op die van Opera. Maar de manier waarop Arc alles heeft ingedeeld, komt heel logisch over. Het is bijna alsof de ontwikkelaars begrepen wat de meest efficiënte interface voor een browser is. De, bijna in minimalistische, uitstraling zorgt ervoor dat je je kunt concentreren op wat belangrijk is: de pagina’s die je gebruikt.
Wanneer u op een site-link klikt, opent zich een pop-upvenster waarin je de inhoud kunt bekijken (in plaats van een nieuw tabblad).

Bibliotheek

In de zijbalk van het scherm vind je, naast die van Spaces, een aantal tabs:

  • Media – bestanden uit de map Documenten
  • Downloads – bestanden die je hebt gedownload met Arc
  • Afbeeldingen en notities – borden die je tekent en notities die je maakt
  • Archief – tabbladen die je hebt gesloten.
  • Boosts – hulpmiddellen waarmee je bepaalde acties kunt uitvoeren:
    • om de prestaties van de browser te verbeteren, of om
    • extra functies te ontgrendelen
  • Boosts – apps die je kunt installeren om functies van Arc of specifieke sites aan te passen)

Er is bijvoorbeeld de Cute Gmail Boost, die een beetje kleurschittering toevoegt aan Gmail. Er zijn ook Boosts zoals Twitter Matches Arc Theme, Matte Black, Min GCal, Serious Business Slack, No YouTube Shorts please, Just Tweet, Spotify Dreaming, New Dog Every Hour… Neem daarvoor een kijkje in de online Boosts-galery.

Hoewel deze browser (ook) is gebaseerd op Chromium, hij is stukken sneller dan zijn soortgenoten. Arc is alleen beschikbaar voor macOS en Windows 11-systemen op x64-processors. Een Windows 10-versie volgt later. Of er ook een versie voor ARM-processors uitkomt, is nog niet bekend.

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Ontwikkeling kweekvlees stagneert

Sinds mei 2024 wordt kweekvlees (kip) voor het eerst in de detailhandel verkocht bij Huber's Butchery in Singapore. Hoewel dit een doorbraak lijkt, is...