Groen licht voor eerste EU-regels voor AI
G

De Europese Raad keurt de AI Act goed, een baanbrekende wet die de regels inzake kunstmatige intelligentie moet harmoniseren. Deze wetgeving houdt in dat, hoe groter het risico is om schade toe te brengen aan de samenleving, hoe strenger de regels. Het is de eerste in zijn soort ter wereld en kan een wereldwijde standaard zetten voor AI-regelgeving.

De nieuwe wet moet de ontwikkeling en het gebruik van veilige en betrouwbare AI-systemen op de Europese markt bevorderen. Daarbij moeten de grondrechten van de burger worden gewaarborgd.

De boetes voor inbreuken op de nieuwe AI-wet worden vastgesteld als een percentage van de wereldwijde jaaromzet van de overtredende onderneming. KMO’s en start-ups worden onderworpen aan evenredige administratieve boetes.

Na de ondertekening door de voorzitters van het Europees Parlement en de Europese Raad, wordt de nieuwe wet bekendgemaakt in het Publicatieblad van de EU en na twintig dagen daarna in werking treden.

Lees ook
EU AI Act dreigt innovatie af te remmen

LAATSTE NIEUWS

Repair Café Koudekerke bezoekt Ecovonk

Op woensdag 9 oktober organiseerde de gemeente Veere een middag in sporthal De Halve Maan in Oostkapelle met als thema 'Duurzaamheid'. Voor geïnteresseerden waren...