Ook vaste terugleverkosten bij Delta Energie
O

Het aantal huizen en bedrijven met zonnepanelen groeit ook in Zeeland snel, net als de hoeveelheid stroom die wordt teruggeleverd aan het stroomnet. Deze teruggeleverde stroom brengt stijgende kosten met zich mee, die voorheen in de stroomprijs waren verwerkt. Om een sterke stijging van de stroomprijs te voorkomen, worden deze kosten nu anders verdeeld.

Klanten met zonnepanelen zullen bij Delta Energie voortaan vaste terugleverkosten zien op hun jaarnota, terwijl de stroomprijs voor alle klanten daalt. Deze kosten worden berekend op basis van de totale hoeveelheid stroom die aan het net wordt teruggeleverd.

Zie voor een overzicht het Delta Energie Schalensysteem. Hoe meer men teruglevert, hoe hoger de kosten; hoe minder je teruglevert, hoe lager de kosten. Dit wordt bepaald aan de hand van je gemiddelde teruglevering in de afgelopen jaren, waarbij je in een bepaalde terugleverschaal valt met bijbehorende jaarlijkse kosten.

Alleen als je zonnepanelen hebt, betaal je vaste terugleverkosten. Volgens Delta Energie staan deze vaste terugleverkosten los van de salderingsregeling en de netto terugleververgoeding.

Lees ook
2e Kamer wil geen terugleverkosten na opheffen salderen

LAATSTE NIEUWS

Repair Café Koudekerke bezoekt Ecovonk

Op woensdag 9 oktober organiseerde de gemeente Veere een middag in sporthal De Halve Maan in Oostkapelle met als thema 'Duurzaamheid'. Voor geïnteresseerden waren...