Tennet’s noodlening van €25 miljard
T

Het kabinet heeft besloten om Tennet, het staatsbedrijf dat het landelijke stroomnet beheert, op korte termijn een noodlening te verstrekken van maximaal €25 miljard. Deze financiële injectie is bedoeld om overbelasting van het elektriciteitsnet in Nederland aan te pakken. Dit probleem vormt momenteel één van de grootste hindernissen voor de energietransitie in Nederland.

De groeiende vraag naar aansluitingen voor nieuwe zonnepanelen en windparken op zee wordt bemoeilijkt door deze zgn. ‘netcongestie‘. Bedrijven die hun productie willen elektrificeren ervaren lange wachtlijsten en beperkte beschikbaarheid op het net.

Het oorspronkelijke plan was om deze financiering te verkrijgen door de verkoop van de Duitse tak van Tennet, maar de onderhandelingen daarover zijn vastgelopen vanwege politieke instabiliteit in Duitsland na een begrotingscrisis eind 2023.

Lees ook
Wat is netcongestie?
Vereniging Eigen Huis gaat in beroep tegen besluit ACM

BRONNRC

LAATSTE NIEUWS

Datingfraude – Liefde in de val

In de huidige digitale wereld, waar datingapps de norm zijn geworden voor het vinden van liefde, schuilt een verborgen gevaar: datingfraude. Oplichters maken gebruik...