Terugleverkosten én gratis stroom?
T

Vanaf 1 maart 2024 gaat Budget Energie, net zoals energieleverancier Vandebron, extra kosten voor het terugleveren van zonnestroom in rekening brengen. Deze kosten zullen met name van invloed zijn op klanten met zonnepanelen en een variabel contract. Nieuwe klanten worden direct geconfronteerd met deze extra kosten. Het doel van deze maatregel is om de druk op het elektriciteitsnet te verminderen en tegelijkertijd consumenten aan te moedigen energie te verbruiken op momenten van maximale groene stroomopwekking.

De energieleverancier neemt ook het initiatief om gratis stroom aan te bieden op lente- en zomermiddagen in het weekend, tussen april en augustus van 12.00 tot 17.00 uur. Dit aanbod is echter exclusief voor nieuwe klanten met een 1-jarig contract. Tijdens zonnige middagen produceren zonnepanelen soms meer elektriciteit dan het net aankan, wat leidt tot overbelasting in bepaalde regio’s.

Met dit initiatief wil Budget Energie haar klanten verleiden om hun energieverbruik te verschuiven naar zonnige middagen. Tegelijkertijd introduceert het bedrijf extra kosten voor zonnepaneelhouders die zonnestroom terugleveren, met als doel een eerlijkere verdeling van de kosten en het aanpakken van kritiek op de bestaande salderingsregeling.

Bekijk de video hierboven en stel vast dat eigenaren van zonnepanelen worden gestraft als het gaat om tarieven en locaties (Essent). Gratis stroom bestaat niet en zeker niet als een leverancier uw contract eenzijdig kan beëindigen als u daar teveel van gebruikt.

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Wat is RAG?

We kunnen er niet meer omheen: AI is echt een blijvertje. Toch heeft het gebruik van AI ook zijn scherpe randjes. Neem bijvoorbeeld de...