Energiecontract afsluiten na 1 juni 2023
E

De boete voor het voortijdig opzeggen van een energiecontract bedraagt nu nog maximaal €100 (voor stroom en gas) als je contract nog 1,5 jaar of korter loopt. Vanaf 1 juni 2023 wordt de boete gekoppeld aan je verwachte verbruik, het verschil in de marktprijs en het tarief in uw contract. Kijk hier voor een uitgewerkt voorbeeld.

Door deze hogere opzegboetes hoeft het energiebedrijf niet bang te zijn dat klanten massaal hun contract opzeggen als de marktprijzen omlaag gaan. Dit betekent dat ze minder risicomarge in de prijs hoeven in te bouwen, wat resulteert in lagere vaste tarieven.

Via social media kunt u de prijzen per uur bijhouden (handig voor mensen met een variabel contract).

Energieprijzen23INK Energieprijzen23ai
All-in prijs = Inkoopprijs + inkoopvergoeding + Energiebelasting + ODE + BTW

Lees ook
Energie besparen met tarief per uur

 

LAATSTE NIEUWS

Datingfraude – Liefde in de val

In de huidige digitale wereld, waar datingapps de norm zijn geworden voor het vinden van liefde, schuilt een verborgen gevaar: datingfraude. Oplichters maken gebruik...