Belgische powerbank op wielen
B

Het Belgische UZE gaat elektrische deelauto’s opladen met zijn zogenoemde ‘mobiele laadpalen’, elektrische karren waarin een accu zit. Een mobiele laadpaal zou een auto in veertig minuten naar 85% kunnen opladen.

“Bestuurders kunnen via de app een bepaalde hoeveelheid energie bestellen, die wij daarna komen leveren met onze mobiele laadpaal”, vertelt Kris Verdonck, oprichter van Uze. “Doordat de wagen in de app staat geregistreerd, kunnen we zien waar hij staat en krijgen we toegang om de laadklep te openen. Gebruikers moeten dus zelf niet aanwezig zijn.”

Na elke laadbeurt wordt de mobiele laadpaal weer opgehaald en wordt hij weer opgeladen op een centrale locatie.

Het samenwerkingsverband geldt voor zowel Antwerpen als Brussel. Eind dit jaar wil het bedrijf zestien van dergelijke laadpalen in Antwerpen hebben en zes in Brussel. Het bedrijf hoopt het platform dan ook voor particulieren open te kunnen stellen.

Het bedrijf claimt dat er met het concept minder publieke laadpalen nodig zijn en auto’s ook sneller opgeladen kunnen worden dan met zo’n publieke laadpaal. Hoeveel de dienst kost, is niet duidelijk. Het bedrijf wil volgend jaar diensten aanbieden in Kopenhagen.

VRT Nieuws | UZE Energy

LAATSTE NIEUWS

Datingfraude – Liefde in de val

In de huidige digitale wereld, waar datingapps de norm zijn geworden voor het vinden van een date, schuilt een verborgen gevaar: datingfraude. Oplichters maken...