Chandrayaan-3 geland op de maan
C

Historische landing van India op zuidpool van de maan

De Indian Space Research Organization (ISRO), de Indiase evenknie van NASA, heeft de Chandrayaan-3 met succes op de zuidpool van de maan laten landen.

Eerder lukte het de VS, Rusland en China al om succesvol een raket op de maan te laten landen. India mag zich sinds 23 augustus 2023 ook in dit illustere rijtje voegen. Ze deden zelfs iets wat nog nooit een land was gelukt: de zuidpool van de maan bereiken.

De kans is groot dat er aan die kant van de maan kraters met ijs te vinden zijn. India ontdekte al eerder sporen van water op de maan. Als er inderdaad veel ijs op de maan ligt, zou dat een bron van drinkwater kunnen zijn voor toekomstige maanmissies.

Een andere mogelijkheid is het produceren van waterstof en zuurstof, zodat het voor astronauten mogelijk wordt om adem te halen op de maan. Het zou ook het bevolken en mijnen van de maan een stuk eenvoudiger maken. Ook schijnt de zon er veel, dus kunnen zonnepanelen er veel elektriciteit opwekken.

Lees ook
Chandrayaan-3 aangekomen in een baan om de maan
Derde maanmissie van India succesvol van start

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

META’s ‘Accoord of betalen’

Meta probeert gebruikers te dwingen om ofwel akkoord te gaan met het delen van hun data voor gepersonaliseerde reclame op platforms zoals Facebook, ofwel...