India – Chandrayaan-3 in baan om de maan
I

De nieuwste ruimtemissie van India, Chandrayaan-3, is, na meer dan drie weken na de lancering, in een baan om de maan gekomen.

De missie zal volgens plan tussen 23 en 24 augustus 2023 veilig landen in de buurt van de zuidpool van de maan voor bodemonderzoek.

Aan de missie hangt een prijskaartje van 74,6 miljoen dollar – veel lager dan die van andere landen. Experts zeggen dat India de kosten laag kan houden door bestaande ruimtevaarttechnologie te kopiëren en aan te passen, en dankzij hoogopgeleide ingenieurs die een fractie verdienen van het loon van hun buitenlandse collega’s.

Steeds meer commerciële bedrijven tonen hun interesse om grondstoffen van de maan te delven. De maan is onder meer rijk aan water, helium-3 en platinum. Dat maakt de planeet niet alleen waardevol voor de aarde, maar ook als tussenstop voor langere ruimtereizen.

ISRO

Lees ook
Derde maanmissie van India succesvol van start

BRONSNC

LAATSTE NIEUWS

Botnet update Q1-Q2 2024

Het overzicht van botnetbedreigingen van Spamhaus geeft een uitgebreid overzicht van botnetactiviteit wereldwijd. Het bevat essentiële informatie van de meest recente ontwikkelingen in botnetactiviteiten. Naast...