Eerste beelden HOTSAT-1
E

SatVu heeft de First Light-beelden vrijgegeven van zijn warmtebeeldsatelliet HOTSAT-1. Voor het bedrijf is deze mijlpaal een belangrijke stap voorwaarts naar een nieuw tijdperk in aardobservatie en klimaatmonitoring. SatVu lanceerde HOTSAT-1 in juni in een baan om de aarde aan boord van een SpaceX-raket vanaf de Vandenberg Space Force Base in Californië.

De eerste beelden van HOTSAT-1 bieden unieke inzichten van geografische locaties. De gemaakte warmtebeelden zullen o.a. worden gebruikt voor milieuplanning en energie-gerelateerde besluitvorming. In Canada onthulden de beelden actieve brandfronten en legden de spoorlogistiek in Chicago vast. In Las Vegas werpen de waarnemingen licht op stedelijke hitteconcentraties. Ook bij het monitoren van wereldwijde industriële activiteiten zullen de beelden een waardevolle bijdrage leveren.
SatVu   SpaceX  HOTSAT-1

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Quishing – het nieuwe phishing

Voor elke vorm van communicatie of berichten die er zijn, kunt je er zeker van zijn dat oplichters en hackers een manier proberen te...

Bingewatchers