NASA – Binnen 10 jaar exploitatie van de maan
N

Volgens een raketwetenschapper van NASA is het van plan om binnen het volgende decennium te beginnen met het ontginnen van de maan voor grondstoffen.

Zuurstof en water zullen de eerste doelen zijn voor de nieuwe verwerkingsfabriek op de maan. Onderzocht zal worden of het maanoppervlak geschikt is voor stationering en welke zeldzame grondstoffen voor aardse industrieรซn worden aangetroffen.

Een NASA woordvoerder schat dat er ‘honderden miljarden dollars aan onaangeboorde hulpbronnen’ op de maan te vinden zijn (red: dat is ook de reden waarom China recentelijk het maanoppervlak heeft onderzocht op aanwezige grondstoffen).

Independent [en]

Lees ook
De maan als energieleverancier

LAATSTE NIEUWS

Datingfraude – Liefde in de val

In de huidige digitale wereld, waar datingapps de norm zijn geworden voor het vinden van een date, schuilt een verborgen gevaar: datingfraude. Oplichters maken...