De ruimte in vanaf Duitse ruimtehaven
D

De Federatie van Duitse Industrieën (BDI) kondigde onlangs aan dat in de toekomst Europese microlanceerinrichtingen (miniraketten) vanuit het Duitse deel van de Noordzee zullen opstijgen om communicatiesatellieten in de ruimte te brengen.

De eerste lancering is gepland voor april 2024. Een raket van het Nederlandse bedrijf T-Minus zal dan voor het eerst opstijgen vanaf het mobiele, drijvende lanceerplatform van de Duitse Offshore Spaceport Alliance.

Aanvankelijk moeten technische ervaring en kennis worden opgedaan met suborbitale raketlanceringen (in een lage baan om de aarde).

De geplande missie zal naar verwachting ongeveer twee weken duren. Gedurende die tijd zullen maximaal vier raketten van maximaal 7 meter worden gelanceerd en daarbij een vlieghoogte van 50 kilometer bereiken.

In de toekomst wil moeten lanceervoertuigen met een laadvermogen tot 1000 kg in een lage baan om de aarde worden gelanceerd, om zo te voldoen aan de toenemende vraag op de markt naar kleine, commerciële satellieten. Daarbij speelt het minder afhankelijk zijn van andere partijen buiten Europa en het vercommercialiseren van satellietlanceringen een belangrijke rol.

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

META’s ‘Accoord of betalen’

Meta probeert gebruikers te dwingen om ofwel akkoord te gaan met het delen van hun data voor gepersonaliseerde reclame op platforms zoals Facebook, ofwel...