Starship-ruimtecombinatie na lancering ontploft
S

Het onbemande Starship-ruimtevaartuig werd zaterdagochtend gelanceerd aan boord van de krachtigste raket ooit gebouwd, maar beide gingen kort na de lancering verloren.

De Super Heavy-raketbooster ontstak zijn 33 enorme motoren en Starship werd probleemloos gelanceerd. SpaceX voerde vervolgens de  ‘hot staging’ procedure uit, waarbij het ruimtevaartuig mbv eigen ‘pushers’ van de raketbooster werd gescheiden.

Kort daarop explodeerde de raketbooster in een vuurbal boven de Golf van Mexico. Starship zelf vervolgde aanvankelijk zijn koers totdat SpaceX de verbinding met het ruimtevaartuig verloor. Om onverwachte koerswijziging te voorkomen werd de vlucht boven de Golf van Mexico handmatig tot ontploffing gebracht. Waarom SpaceX precies het contact met Starship verloor, is nog onduidelijk.

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

META’s ‘Accoord of betalen’

Meta probeert gebruikers te dwingen om ofwel akkoord te gaan met het delen van hun data voor gepersonaliseerde reclame op platforms zoals Facebook, ofwel...