Zwavel gevonden op zuidpool van de maan
Z

Rover Pragyan van Chandrayaan 3 heeft onlangs een aantal belangrijke ontdekkingen gedaan. De Laser-Induced Breakdown Spectroscope (LIBS) aan boord van het voertuig detecteerde de aanwezigheid van zwavel, zuurstof en andere elementen op de zuidpool van de maan. Een ander instrument, de Alpha Particle X-ray Spectroscope (APXS), bevestigt ook aanwezigheid van zwavel.

De aanwezigheid van zwavel kan aanwijzingen bevatten over de vorming en evolutie van de maan – het zou een aanwijzing zijn dat er waterijs op het maanoppervlak ligt. Volgens de NASA dient maanwater als bron van zuurstof en waterstof, dat kan worden gebruikt als raketbrandstof.

Lees ook
NASA – Binnen 10 jaar exploitatie van de maan

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Wat is RAG?

We kunnen er niet meer omheen: AI is echt een blijvertje. Toch heeft het gebruik van AI ook zijn scherpe randjes. Neem bijvoorbeeld de...