Wat is ‘greenwashing’?
W

Greenwashing is een term die gebruikt wordt als bedrijven zich milieuvriendelijker voordoen dan ze werkelijk zijn. Dat gebeurt meestal door het gebruik van misleidende advertenties waarin ze hun producten of diensten promoten als duurzaam en milieuvriendelijk, terwijl dit niet het geval is.

Dat kan variëren van het gebruik van groene kleuren of natuurlijke afbeeldingen op verpakkingen en in logo’s, tot het benadrukken van bijvoorbeeld milieuvriendelijke productie terwijl dat niet het geval is.

Het doel van greenwashing is om consumenten te laten geloven dat het bedrijf meer geeft om het milieu dan het werkelijk doet, om zodoende meer producten te verkopen.

EU – Onderbouwing van claims

Lees ook
Wat is ‘circulair washing’?

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Wat is RAG?

We kunnen er niet meer omheen: AI is echt een blijvertje. Toch heeft het gebruik van AI ook zijn scherpe randjes. Neem bijvoorbeeld de...