Maak gemeentelijk beleid inzichtelijk
M

Deze website (klik op button hieronder) richt zich op drie domeinen: sociaal, fysiek en lokaal bestuur en veiligheid. Van daaruit is het eenvoudig om naar relevante dashboards, rapporten en andere (externe) datatoepassingen te navigeren.

In de verschillende dashboards staan indicatoren die gebruikt kunnen worden om beleid en benchmarking te monitoren en te testen. Ook is het mogelijk om data van verschillende gemeenten naast elkaar te zetten. Daarnaast kunnen gebruikers zelf presentaties, grafieken, kaarten en tabellen maken. Voor eigen gebruik of om te delen met anderen. De gegevens komen uit verschillende bronnen en onderzoeken, zoals de politie, UWV, KvK en CBS.

Het dataplatform is ontwikkeld door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

Vergelijk – Verbaas – Verbeter

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Ontwikkeling kweekvlees stagneert

Sinds mei 2024 wordt kweekvlees (kip) voor het eerst in de detailhandel verkocht bij Huber's Butchery in Singapore. Hoewel dit een doorbraak lijkt, is...