Zweden draait digitalisering op school terug
Z

Het Zweedse onderwijs was sterk gedigitaliseerd. Zelfs in de kleuterklas kregen kinderen al een tablet. Dat wil de Zweedse overheid nu terugdraaien. Zweedse scholen gaan weer terug naar één leerboek per leerling en per vak.

De school moet terug naar de basis, vindt de Zweedse onderwijsminister Lotta Edholm en maakt daarvoor 60 miljoen euro vrij. Er moet zo meer worden ingezet op feitelijke kennis en basisvaardigheden.

Zweden is niet het enige land waar de discussie woedt. Ook in Nederland en België gaan er stemmen op om weer over te schakelen op pen en papier. En de Unesco, de organisatie in de Verenigde Naties voor onderwijs, waarschuwde onlangs nog voor een te snelle digitalisering in het onderwijs: “Technologie moet menselijke interacties in het lesgeven ondersteunen, maar mag die nooit verdringen”.

BRONVRT.be

LAATSTE NIEUWS

Botnet update Q1-Q2 2024

Het overzicht van botnetbedreigingen van Spamhaus geeft een uitgebreid overzicht van botnetactiviteit wereldwijd. Het bevat essentiële informatie van de meest recente ontwikkelingen in botnetactiviteiten. Naast...