Jongeren en social media (3)
J

Het gebruik van social media kan sterk variëren tussen jongeren, afhankelijk van verschillende factoren zoals individuele voorkeuren, beschikbare tijd encultuurverschillen. Bovendien kan het gebruikspatroon van social media ook veranderen naarmate nieuwe platforms en trends opkomen.

In het algemeen kunnen jongeren in westerse landen gemiddeld meerdere uren per dag besteden aan social media. Het is echter belangrijk om op te merken dat deze cijfers in de loop van de tijd kunnen veranderen, afhankelijk van de evolutie van technologie, trends en sociale normen.

Social media heeft zowel positieve als negatieve effecten op het leven van jongeren:

Positieve effecten

Negatieve effecten

  1. Jongeren kunnen onzeker worden over hun uiterlijk en streven naar onrealistische schoonheidsidealen door de perfecte plaatjes van beroemdheden en influencers op Instagram en TikTok.
  2. Social media kan leiden tot meer pesten onder pubers, depressies en slechter slapen
  3. Sommige jongeren kunnen hinder ondervinden van de minder leuke kanten van sociale media, zoals een onderlinge competitie tussen gebruikers of het afraden van het zoeken van professionele hulp.
  4. Jongeren kunnen zich onzekerder voelen over hun lichaam door social media.

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

META’s ‘Accoord of betalen’

Meta probeert gebruikers te dwingen om ofwel akkoord te gaan met het delen van hun data voor gepersonaliseerde reclame op platforms zoals Facebook, ofwel...