Wijzig je toetsenbord in een handomdraai
W

Layout toetsenbord is nu voor elke taal geschikt te maken.

Hobbyist Thpoll heeft een mechanisch, gesplitst toetsenbord gemaakt met oleddisplays in de transparante toetsen. De letters en symbolen staan dus niet fysiek op de toetsen gegraveerd, maar verschijnen met een resolutie van 72×40 pixels op de oledschermpjes. Om al die kleine schermpjes aan te sturen wordt er in beide helften gebruikgemaakt van een Raspberry Pi RP2040-microcontroller.

Naast dat de toetsen hierdoor zeer fel zijn en dus ook in het donker nog goed zichtbaar, heeft dit ook als voordeel dat het hiermee een universeel toetsenbord is. De toetsenbordindeling kan namelijk aangepast worden op basis van het land (QWERTY, AZERTY, QWERTZ, QWERTY IME etc).

Thpoll is al een aantal jaar bezig met de ontwikkeling van zijn toetsenbord, dat de naam ‘Polykybd’ meekrijgt. De hardware is nu bijna af, maar er moet nog wel wat gedaan worden aan de firmware, laat hij weten op zijn projectpagina. Hij zegt van plan te zijn om zijn mechanische toetsenbord te koop aan te bieden, maar dat hij er door de productiekosten wel meer dan US$200 voor moet vragen.

HackaDay ThPoll Hardware.info

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

META’s ‘Accoord of betalen’

Meta probeert gebruikers te dwingen om ofwel akkoord te gaan met het delen van hun data voor gepersonaliseerde reclame op platforms zoals Facebook, ofwel...