QR-code vervangt streepjescode
Q

Vanaf 2027 zal de QR-code de streepjescode vervangen. QR-codes kunnen veel meer informatie bevatten en zijn koppelbaar aan diverse informatiebronnen.

De streepjescode, die op 26 juli 2024 zijn 50-jarig jubileum vierde, werd al in 1949 bedacht door Joe Woodland en Bernard Silver, maar pas in 1974 voor het eerst gebruikt in een Amerikaanse supermarkt. De code vertegenwoordigt een reeks cijfers die informatie over het product bevat, zoals grootte, ingrediënten en foto’s.

Door de QR-code te scannen, wordt het product gekoppeld aan digitale systemen waardoor het bestellen en delen van productinformatie sneller en eenvoudiger wordt. Ook kun je in de supermarkt de code met je smartphone scannen voor tips over het product of om informatie in te winnen over allergenen.

Het vervangen van streepjescodes door QR-codes is een grote logistieke – in een supermarkt staan gemiddeld 17.000 artikelen die per datum allemaal voorzien moeten zijn van de nieuwe (en vooral juiste) codering.

LAATSTE NIEUWS

Botnet update Q1-Q2 2024

Het overzicht van botnetbedreigingen van Spamhaus geeft een uitgebreid overzicht van botnetactiviteit wereldwijd. Het bevat essentiële informatie van de meest recente ontwikkelingen in botnetactiviteiten. Naast...