2024 – het jaar van Wifi-7
2

Wi-Fi 6, nog maar pas geïntroduceerd, dreigt nu al te worden ingehaald door Wi-Fi 7.

Qualcomm onthulde in 2023 Immersive Home Platform, een Wifi 7-compatibele chipset voor netwerkrouters. De fabrikant omschrijft het platform zonder al te veel bescheidenheid als een ‘revolutie voor thuisinternet’. Met de introductie van Immersive Home Platform moet de nieuwste wifistandaard vooral toegankelijker en betaalbaarder worden voor thuiswerkers en consumenten.

Een blik op de specificatielijst leert dat Qualcomm een verdubbeling van de snelheid, een verhoging met factor 3,5 en een vermindering van de latentie met 75% claimt in vergelijking met Wifi 6. De chipsets steunen op 320 MHz-kanalen om een piekcapaciteit van 20 Gbps te halen.

Immersive Home Platform

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Wat is RAG?

We kunnen er niet meer omheen: AI is echt een blijvertje. Toch heeft het gebruik van AI ook zijn scherpe randjes. Neem bijvoorbeeld de...