2024 – het jaar van Wifi-7
2

Wi-Fi 6, nog maar pas geïntroduceerd, dreigt nu al te worden ingehaald door Wi-Fi 7.

Qualcomm onthulde in 2023 Immersive Home Platform, een Wifi 7-compatibele chipset voor netwerkrouters. De fabrikant omschrijft het platform zonder al te veel bescheidenheid als een ‘revolutie voor thuisinternet’. Met de introductie van Immersive Home Platform moet de nieuwste wifistandaard vooral toegankelijker en betaalbaarder worden voor thuiswerkers en consumenten.

Een blik op de specificatielijst leert dat Qualcomm een verdubbeling van de snelheid, een verhoging met factor 3,5 en een vermindering van de latentie met 75% claimt in vergelijking met Wifi 6. De chipsets steunen op 320 MHz-kanalen om een piekcapaciteit van 20 Gbps te halen.

Immersive Home Platform

LAATSTE NIEUWS

Botnet update Q1-Q2 2024

Het overzicht van botnetbedreigingen van Spamhaus geeft een uitgebreid overzicht van botnetactiviteit wereldwijd. Het bevat essentiële informatie van de meest recente ontwikkelingen in botnetactiviteiten. Naast...