Toekomst Opensource onzeker
T

Opensourceplatform FileZilla luidt de noodklok vanwege op handen zijnde Cyber Resilience Act (CRA): Europese regelgeving die mogelijk ernstige gevolgen heeft voor opensourcesoftware. Het platform gaat over tot actie.

De Cyber Resilience Act moet hoge eisen gaan stellen aan de cybersecurity van producten die in Europa op de markt worden gebracht. Het gepubliceerde concept ziet toe op alle digitale producten die verbinding kunnen maken met andere apparaten. Dat zijn dus bijna alle hardware en software op de Europese markt die niet uitsluitend een dienst zijn.

De nieuwe regelgeving zal er volgens FileZilla toe leiden dat vrijwilligers en hobbyisten, die de drijvende kracht zijn achter veel projecten, zullen stoppen met het ontwikkelen en delen van Open Source. De organisatie wil dat de wet, die nog door het Europees Parlement moet worden goedgekeurd, zo wordt aangepast dat de toegankelijkheid en toekomst van opensourcesoftware veilig wordt gesteld.

LAATSTE NIEUWS

Botnet update Q1-Q2 2024

Het overzicht van botnetbedreigingen van Spamhaus geeft een uitgebreid overzicht van botnetactiviteit wereldwijd. Het bevat essentiรซle informatie van de meest recente ontwikkelingen in botnetactiviteiten. Naast...