Toekomst Opensource onzeker
T

Opensourceplatform FileZilla luidt de noodklok vanwege op handen zijnde Cyber Resilience Act (CRA): Europese regelgeving die mogelijk ernstige gevolgen heeft voor opensourcesoftware. Het platform gaat over tot actie.

De Cyber Resilience Act moet hoge eisen gaan stellen aan de cybersecurity van producten die in Europa op de markt worden gebracht. Het gepubliceerde concept ziet toe op alle digitale producten die verbinding kunnen maken met andere apparaten. Dat zijn dus bijna alle hardware en software op de Europese markt die niet uitsluitend een dienst zijn.

De nieuwe regelgeving zal er volgens FileZilla toe leiden dat vrijwilligers en hobbyisten, die de drijvende kracht zijn achter veel projecten, zullen stoppen met het ontwikkelen en delen van Open Source. De organisatie wil dat de wet, die nog door het Europees Parlement moet worden goedgekeurd, zo wordt aangepast dat de toegankelijkheid en toekomst van opensourcesoftware veilig wordt gesteld.

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Wat is RAG?

We kunnen er niet meer omheen: AI is echt een blijvertje. Toch heeft het gebruik van AI ook zijn scherpe randjes. Neem bijvoorbeeld de...