Wat is ‘circulair washing’?
W

Het gebruik van de term ‘circulaire economie’ is de afgelopen tien jaar sterk gestegen, omdat bedrijven meer zijn afgestemd op de mening van consumenten dan over het milieu.

Circulair washing‘ verwijst naar het misleidend labelen van producten of processen als zijnde circulair, zonder dat er sprake is van daadwerkelijke milieuvoordelen. Het is een tactiek die steeds vaker door bedrijven wordt gebruikt om de echte ecologische impact van hun activiteiten en producten te maskeren.

Wat is nu echt circulair en wat niet?

Tools zoals Life Cycle Assessments en Product Environmental Footprints zijn bekende tools voor het meten van de impact die producten hebben. Deze zijn momenteel niet verplicht en gelden slechts voor een select aantal merken.

Op het gebied van regelgeving zijn er voorstellen in de EU om financiële sancties op te leggen aan bedrijven die aan ‘green washing’ doen.

Lees verder

Lees ook
Wat is ‘green washing’?

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Eerlijkere verdeling waterschapslasten

Het wetsvoorstel voor een eerlijkere verdeling van de waterschapslasten is aangenomen door de Tweede Kamer. Waterschappen gaan daardoor vanaf 2026 verschillende tarieven hanteren voor...