Het Metaverse Standards Forum

166

De uitdrukking blijft steeds weer opduiken op het web. Maar wat is het precies en wat kun je ermee?

Het Metaverse Standards Forum wil de technologie voor het metaversum definiëren. Dat gebeurt door open standaarden vrij te geven aan de hand waarvan bijvoorbeeld augmented en virtual reality in de toekomst kan worden gebouwd. Achter het forum schuilen 36 IT-bedrijven. Microsoft, Meta, Nvidia en Adobe zijn enkele van de bedrijven die deel uitmaken van het forum. Het is mogelijk dat in de toekomst meer IT-bedrijven zich aansluiten bij het forum.

Er zijn belangrijke spelers die momenteel geen deel uitmaken van het forum, zoals Apple en Niantic. Al is het voor Apple mogelijks geen prioriteit zichzelf aan te sluiten. Het bedrijf liet eerder al verstaan nog niets te maken te willen hebben met het metaversum.

Metaverse met open standaarden

“Meerdere industrieleiders hebben verklaard dat het potentieel van de metaversum het best kan worden gerealiseerd als het is gebouwd op een fundament van open standaarden”, geeft de eerste verklaring van het Metaverse Standards Forum aan. Naar de aanbevelingen van deze industrieleiders gaat het forum dus luisteren.

Wat is de Metaverse