MiCA – Regulering voor cryptomunten binnen de EU
M

Naar verwachting hebben cryptoplatformen vanaf 2024 een licentie nodig om legaal handel te drijven binnen de Europese Unie.

Het voorkomen van geld witwassen is een speerpunt van het wetsvoorstel, dat al een drietal jaar in ontwikkeling is. De Europese Commissie presenteerde het MiCA-voorstel op 24 september 2020. Het maakt deel uit van het grotere digitale financieringspakket, dat er tevens voor moet zorgen dat de huidige wetgeving geen belemmering vormt voor het ontwikkelen van nieuwe digitale financiële initiatieven. Het zorgt er tegelijkertijd voor dat nieuwe technologieën en producten onder de Europese financiële regelgeving vallen.

De Raad nam op 24 november 2021 zijn onderhandelingsmandaat over MiCA aan, waarna een voorlopig akkoord werd bereikt op 30 juni 2022. De formele aanname van de verordening op 16 mei 2023 is de laatste stap in dit wetgevingsproces.

MiCA | Europese Raad

Lees ook
Wat is crypto nu eigenlijk?
Digital Finance

 

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Nieuwe toepassingen met AI

Bij de toepassingen van AI is het meer hollen dan stilstaan. Toch willen we je een aantal ontwikkelingen van de afgelopen twee maanden niet...