Web3 – Hoe staat het daarmee?
W

Over blockchain, bullish, DEFI en DAPP. Snap jij het nog?

De opkomst van AI maakt de weg verder vrij voor Web3, de volgende generatie van het internet die draait op blockchaintechnologie. Volgens deskundigen zou AI juist investeerders en gebruikers ‘afleiden’ en juist AI laten gebruiken, in plaats van blockchain.

Uiteindelijk draait het allemaal om decentralisatie van data, om zo meer veiligheid te kunnen creëren. Maar ten koste van wie en wat? Niet alleen op gebied van schaalbaarheid, maar ook snelheid eist zijn tol. Er wordt vooral veel kritiek geleverd op de snelheid van de blockchain van Bitcoin, omdat het doen van een transactie uren kan duren (blockchain kan maar 3 tot 7 transacties per seconde verwerken).

Daarnaast wordt deze manier van dataverwerking nog steeds als niet milieuvriendelijk beschouwd: de CO2-uitstoot van blockchain wordt voornamelijk veroorzaakt door het minen van Bitcoins en het verhandelen daarvan.

CloudZeelandsmall

Voor veel mensen is ook de grilligheid van de markt voor bitcoins reden om niet in deze lucratieve handel te stappen. Het speculeren met iets van waarde waarvan men totaal niet weet wat het nu echt waard is.

LAATSTE NIEUWS

Botnet update Q1-Q2 2024

Het overzicht van botnetbedreigingen van Spamhaus geeft een uitgebreid overzicht van botnetactiviteit wereldwijd. Het bevat essentiële informatie van de meest recente ontwikkelingen in botnetactiviteiten. Naast...