Bored Ape-NFT’s onderwerp van rechtzaak
B

Een groep investeerders klaagt veilinghuis Sotheby’s en anderen aan over een veiling in 2021 en promotie van Bored Ape Yacht Club NFT’s, na een ineenstorting van de prijzen voor de, door hun goedgekeurde, verzamelobjecten. Ze hopen zo de verantwoordelijkheid voor hun investeringskeuzes af te schuiven op derde partijen.

Eisers in deze rechtszaak beweren dat het veilinghuis de NFT’s ‘misleidend heeft gepromoot’ en samenspande met maker Yuga Labs om hun prijzen kunstmatig op te blazen.

Sotheby’s is één van de 30 beklaagden die in de rechtszaak worden genoemd, met beroemdheden als Justin Bieber, Paris Hilton, Snoop Dogg, Serena Williams, Madonna, The Weeknd, Kevin Hart, DJ Khaled, Gwyneth Paltrow, Paris Hilton, Jimmy Fallon, and Steph Curry, die ook worden beschuldigd van het promoten van de NFT-collectie zonder hun financiële banden ermee bekend te maken.

Volgens cryptocurrency-markttracker CoinGecko kunnen de kleurrijke digitale illustraties van apen nu worden gekocht voor ‘slechts’ US$ 52.445. In mei 2022 zou het goedkoopste exemplaar meer dan $ 400.000 hebben gekost. In september 2021 verkocht Sotheby’s meer dan 100 van de  NFT’s aan een enkele koper in een online veiling voor meer dan U$24 miljoen, waarmee de pre-sale schatting van U$12 miljoen met $12 miljoen werd overtroffen.

Sotheby’s Yuga Labs

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

META’s ‘Accoord of betalen’

Meta probeert gebruikers te dwingen om ofwel akkoord te gaan met het delen van hun data voor gepersonaliseerde reclame op platforms zoals Facebook, ofwel...