Wat is een toncoin?
W

Een ’toncoin’ is een verwijzing naar de cryptocurrency die oorspronkelijk werd ontwikkeld voor het Telegram Open Network (TON). Het was een ambitieus blockchain-project dat in 2018 werd aangekondigd door Telegram, een populaire berichten-app. TON was bedoeld om een breed scala aan gedecentraliseerde diensten en applicaties te ondersteunen.

De ’toncoin’ (vaak afgekort als ’ton’) is de digitale valuta die wordt gebruikt binnen het TON-ecosysteem. Het is bedoeld om te dienen als een vorm van digitaal geld voor transacties en smart contracts op het TON-platform.

Het TON-project en de bijbehorende TON-coin in 2020 werden stopgezet vanwege juridische geschillen met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Daarom is de TON-coin nooit op de markt gekomen zoals oorspronkelijk gepland, en het project werd uiteindelijk geannuleerd.

In plaats daarvan werd TON omgedoopt tot ‘The Open Network’ (niet langer gekoppeld aan Telegram) en worden nu nieuwe ontwikkelingen aangekondigd zoals de integratie van een wallet in de Telegram-app.

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

META’s ‘Accoord of betalen’

Meta probeert gebruikers te dwingen om ofwel akkoord te gaan met het delen van hun data voor gepersonaliseerde reclame op platforms zoals Facebook, ofwel...