Wat is het deep web?
W

Het deep web, ook wel het ‘onzichtbare web’ genoemd, verwijst naar alle online content die niet direct toegankelijk is via zoekmachines zoals Google of Bing. Dit omvat een breed scala aan webpagina’s, bestanden en informatie die niet zijn geïndexeerd of zijn beveiligd door wachtwoorden, firewalls of andere technologieën die toegang beperken.

Het deep web omvat bijvoorbeeld online databases, betaalde abonnementen, persoonlijke e-mail, online bankieren, interne bedrijfsnetwerken, online fora, chatsessies, privé-sociale media-accounts en andere content die niet bedoeld is voor het grote publiek.

Het deep web wordt vaak verward met het ‘dark web’, een deel van het internet dat volledig anoniem en ontoegankelijk is via conventionele browsers. Het dark web is een plek waar criminele activiteiten, illegale goederen en diensten, en andere gevaarlijke content worden verhandeld en uitgewisseld.

Het is belangrijk om op te merken dat het verkennen van het deep web risico’s met zich mee kan brengen, aangezien veel van de informatie niet openbaar is en soms zelfs illegaal kan zijn. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn en alleen te navigeren op vertrouwde en legitieme websites.

Lees ook
Wat is het dark web?

LAATSTE NIEUWS

Botnet update Q1-Q2 2024

Het overzicht van botnetbedreigingen van Spamhaus geeft een uitgebreid overzicht van botnetactiviteit wereldwijd. Het bevat essentiële informatie van de meest recente ontwikkelingen in botnetactiviteiten. Naast...