Web3 – de echte Metaverse?
W

Het internet is stuk. Filterbubbels, fabeltjesfuiken en de Facebookschandalen voeren de boventoon. Het web van nu is anders geworden dan hoe de uitvinders het voor ogen hadden, aldus grondlegger van het world wide web Tim Berners Lee.

Het doel om mensen informatie te laten vinden en met elkaar te verbinden is zeker bereikt, maar diezelfde mogelijkheid heeft ook gezorgd voor grote problemen. Gecombineerd met digitaal autoritarisme worden data en informatie juist nu tegen ons als burger gebruikt. Meningen worden gestuurd door algoritmes die onschuldige mensen als dader aanwijzen.

Lees meer…

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

META’s ‘Accoord of betalen’

Meta probeert gebruikers te dwingen om ofwel akkoord te gaan met het delen van hun data voor gepersonaliseerde reclame op platforms zoals Facebook, ofwel...