• Logo Gilde Walcheren

Web3 – de echte Metaverse?
W

Het internet is stuk. Filterbubbels, fabeltjesfuiken en de Facebookschandalen voeren de boventoon. Het web van nu is anders geworden dan hoe de uitvinders het voor ogen hadden, aldus grondlegger van het world wide web Tim Berners Lee.

Het doel om mensen informatie te laten vinden en met elkaar te verbinden is zeker bereikt, maar diezelfde mogelijkheid heeft ook gezorgd voor grote problemen. Gecombineerd met digitaal autoritarisme worden data en informatie juist nu tegen ons als burger gebruikt. Meningen worden gestuurd door algoritmes die onschuldige mensen als dader aanwijzen.

Lees meer…

Trending

LAATSTE NIEUWS

Ook Britse overheid wil inzage in werking AI toepassingen

De Britse overheid is met name geïnteresseerd over 'model weights' die bedrijven gebruiken in hun AI-modellen. Dit soort factoren kunnen in een AI-toepassing de...

Bingewatchers