De fail van Metaverse
D

Het metaversum moest alles veranderen. Een paar jaar geleden was het de ‘talk of the town’ in Silicon Valley, maar het lijkt er nu op dat de combinatie Big Tech en virtual reality van korte duur is, of op zijn minst op de lange baan moet worden geschoven.

Allereerst vertraagde de economie, sloeg Covid toe en wilden leidinggevenden na de epidemie dat werknemers terugkeerden naar kantoor voor werk. De metaverse zou een manier moeten zijn om volledig op afstand te werken, maar blijkbaar is niet elk bedrijf geïnteresseerd in die opzet. Het grote aantal ontslagen bij Zuckerberg’s Meta was wellicht al een teken dat hij zichzelf ook realiseerde dat het de verkeerde kant op ging met Meta.

Dan volgt in 2022 de ‘AI-wapenwedloop’. Sinds afgelopen november hebben Big Tech-organisaties zoals Google en Microsoft zich ingespannen om AI-modellen zoals ChatGPT bij te houden. Volgens deskundigen is één van de grootste fouten van de technologie-industrie dat men dacht dat iedereen voor volledig-op-afstand-werken zou gaan. Na Covid is echter gebleken dat men daar toch anders over denkt.

Gezien Zuckerberg’s toewijding aan de projecten die hij lanceert, is het waarschijnlijk dat hij zal blijven proberen om het succes van Meta te blijven pushen. Het lijkt er echter niet op dat veel andere mensen zo geïnteresseerd zijn als hij dat is.

MindMatters [en]

 

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

META’s ‘Accoord of betalen’

Meta probeert gebruikers te dwingen om ofwel akkoord te gaan met het delen van hun data voor gepersonaliseerde reclame op platforms zoals Facebook, ofwel...