NFT’s – Slim of de gekte voorbij?
N

De hype rondom NFT’s bestaat al veel langer, maar op 11 maart 2021 was de gekte compleet. Kunstenaar Mike Winkelmann (aka Beeple) verkocht via veilinghuis Christie’s zijn digitale verzamelwerk ‘Everydays: the First 5000 Days’ voor de lieve som van U$ 69 miljoen. Een NFT-kunstwerk waar de artiest meer dan 13 jaar aan heeft gewerkt.

Volgens Reuters geeft het slimme contract, dat in de NFT is ingebouwd, Beeple 10% van de verkoopprijs elke keer dat het werk van eigenaar wisselt.

Alleen al het te koop aanbieden van een niet-fungibel tokenwerk bij Christie’s, één van ’s werelds oudste en meest prestigieuze veilinghuizen, was een opzienbarende actie voor een, op crypto gebaseerde kunstvorm.

Beeple-crap.com

De eerste NFT’s doken rond 2017 op. CryptoPunks en CryptoKitties zijn hiervan de bekendste.

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Nieuwe toepassingen met AI

Bij de toepassingen van AI is het meer hollen dan stilstaan. Toch willen we je een aantal ontwikkelingen van de afgelopen twee maanden niet...