PayPal lanceert eigen stablecoin
P

PayPal komt met haar eigen stablecoin, PayPal USD (PYUSD). Elke PYUSD is één dollar waard en je kunt er ook andere cryptovaluta mee kopen. De stablecoin is uitgegeven op Ethereum [en].

De stablecoin wordt uitgegeven door Paxos Trust Co. en is volledig gedekt door dollar(equivalenten). Volgens PayPal zijn de dollartokens gedekt door deposito’s in Amerikaanse dollars, kortlopende staatsobligaties en soortgelijke kasequivalenten.

Momenteel zijn er $126 miljard aan stablecoins in omloop, waarvan Tether (USD₮) de grootste is met een marktkapitaal van U$83 miljard. Eerder poogde Meta, destijds nog Facebook, ook om met Libra/Diem (aka ‘Zuck Buck’) een eigen valuta te maken – gedekt door een aantal verschillende fiatvaluta. Dit is door toezichthouders in de kiem gesmoord.

PayPal Access Token [en]

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Nieuwe toepassingen met AI

Bij de toepassingen van AI is het meer hollen dan stilstaan. Toch willen we je een aantal ontwikkelingen van de afgelopen twee maanden niet...